Lees hier het laatste nieuws!

Logopediepraktijk LogoPlus - logopedisch centrum Rotterdam

De praktijk bestaat in deze vorm sinds 2011 en is gevestigd in Rotterdam. Deze praktijk is een voortzetting van de al sinds 1985 gevestigde praktijk 'Logopedisch Centrum Rotterdam Noord'. De praktijk bestaat uit 6 vestigingen en op dit moment 9 logopedisten.

U kunt voor alle logopedische klachten bij ons terecht. Lees op de pagina 'Over Logopedie' meer over wat logopedie bij ons voor u of voor uw kind kan betekenen.

Kijk op de pagina 'Contact' voor onze locaties, openingstijden en contactgegevens.

Algemene regels:
In de praktijk van LogoPlus gelden een paar algemene regels:

Onze logopedisten

Brenda-van-Rossum-150x150.jpg

Brenda Goedhart
In 2001 is Brenda afgestudeerd aan de Hogeschool van Rotterdam. Daarna is zij gestart als praktijkhouder en logopedist bij 'Logopedisch Centrum Rotterdam'. Brenda werkt vooral met (jonge) kinderen op het gebied van spraak en taalstoornissen. Daarnaast heeft zij sinds 2007 een specialisatie “preverbale logopedie”. Zij onderzoekt en adviseert ouders over de totale motoriek en lichaamshouding tijdens het (geven van) eten en drinken bij de allerkleinsten. Hierbij wordt gelet op de aan- of afwezigheid van reflexen en er wordt onderzoek gedaan naar de spierspanning en gevoeligheid in en rond de mond.
 
  

Geke-Both-150x150.jpg

Geke Both 
In 2005 heeft Geke haar studie Logopedie afgerond aan de Hogeschool Rotterdam. Sinds 2007 is zij als praktijkhouder en behandelaar werkzaam in de praktijk van LogoPlus. Zij behandelt in de hoofdzaak kinderen in de peuter- en basisschoolleeftijd met een spraak- en/of taalontwikkelingsprobleem, een probleem in de luistervaardigheid of afwijkende mondgedrag. Hiervoor heeft zij onder andere cursussen gedaan op het gebied van OMFT en PROMPT. Verder werkt zij met volwassenen die bijvoorbeeld klachten hebben met hun uitspraak of ademhaling. Naast haar werk in de praktijk is zij actief voor Zoloro, de zorggroep voor logopedie in Rotterdam en zit zij namens de logopedisten uit de regio in de Raad van Advies van stichting ZorgImpuls. Geke is ook vindbaar op Twitter en LinkedIn. Je kunt meer lezen over haar visie op de ontwikkeling van kinderen in een artikel op de website: Kijk Op Ontwikkeling.
 

Rosemarie - kopie.JPGRosemarie de Haas-Kranendonk
Rosemarie is in juli 2010 afgestudeerd als logopedist aan Hogeschool Rotterdam. Sindsdien is zij werkzaam als freelance logopedist in verschillende praktijken. Sinds oktober 2011 werkt zij met veel plezier vier dagen per week bij LogoPlus en vanaf mei 2015 is zij ook praktijkhouder van LogoPlus. Zij heeft zich naast het behandelen van spraak- en taalstoornissen extra verdiept in het onderzoeken, begeleiden en behandelen van stotteren bij kinderen.
 
 
 
 
Roos MunniksmaDSC_3352.JPG
Roos is eveneens in juli 2010 afgestudeerd als logopedist, zij studeerde aan de Paramedische Hogeschool Eindhoven. Vanaf die tijd is ze werkzaam geweest binnen het speciaal basisonderwijs en in de vrije vestiging. In september 2011 is ze het team van LogoPlus komen versterken en vanaf mei 2015 is zij ook praktijkhouder geworden. Haar extra kennis en ervaring ligt op het gebied van adem- en stemproblemen en psychogene spreekstoornissen.
 
 
 
 

Om de kwaliteit van onze dienstverlening op een continu niveau te houden, hebben wij ons team versterkt met een aantal vaste logopedisten.

 
Inge - kopie.JPGVanaf april 2015 werkt Inge Vermaat in de praktijk. Zij is in maart 2015 afgestudeerd als logopedist en heeft zich tijdens haar stages vooral verdiept in het onderzoeken en behandelen van spraak- en taalstoornissen en afwijkende mondgewoonten. Daarnaast behandelt zij ook stotteren en spellingsproblemen.
 
 
 
   
Anitsia - kopie.JPG
 
 
Anitsia Ansems werkt ook sinds april 2015 voor LogoPlus. Zij is afgestudeerd logopedist en is daarnaast zangdocent. Haar specialismen liggen op het gebied van stemproblemen en neurologische problemen. Naast haar werk bij LogoPlus werkt zij ook als zangeres en zangdocent. Kijk eens op haar website: Logopedie & Vocal Coaching Anitsia Ansems 
 
 
 
  
20160810_111027.jpgJanna van Opijnen werkt sinds september 2016 bij LogoPlus. Zij is afgestudeerd in juli 2014 aan de Hogeschool Rotterdam. Janna heeft zich in januari 2016 gespecialiseerd in eet- en drinkproblemen bij zeer jonge kinderen. Naast deze doelgroep behandelt zij ook kinderen met spraak- taalproblemen en volwassenen met stemproblemen. Zij volgt regelmatig een scholing en/of een cursus op het gebied van (preverbale) logopedie om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de paramedische zorg. 
 
 
 
IMG-20160907-WA0004.jpg
 
Sinds september 2016 werkt ook Annemarijn Dijkstra bij ons in de praktijk. 
Haar specialisaties zijn neurologische aandoeningen als gevolg van niet-aangeboren hersenletsel (NAH), in het bijzonder afasie. Afasie is een taalstoornis als gevolg van hersenletsel, zoals een CVA (beroerte).  
Op dit moment volgt ze naast haar werk als logopedist ook de tweejarige post-HBO-opleiding 'Neurogene Communicatiestoornissen' in Gent om zich hier nog meer in te gaan verdiepen.
 
 
Danielle.jpgIn juli 2017 is Daniëlle Verkerk afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Rotterdam. Als freelance logopedist is zij dit moment aan het werk met kinderen met spraak- en taalproblemen. In haar stage’s heeft ze op verschillende SBO-scholen gewerkt met kinderen met een lage intelligentie. Voorheen heeft zij gewerkt op het kinderdagverblijf, zij zal dan ook veel jonge kinderen met spraak- en taalstoornissen gaan behandelen. Daarnaast zal ze zich blijven scholen, om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen binnen de paramedische zorg. 
 
 
 
Wij begeleiden regelmatig stagiaires binnen onze praktijk. Voor meer informatie over een stage bij LogoPlus, kunt u telefonisch contact opnemen of gebruikmaken van het Contactformulier op deze website.
 

De naam LogoPlus is natuurlijk niet zomaar gekozen! Wij bieden logopedie met een Plus.

Plus voor kwaliteit

kp_logo-290x300.jpg

Alle logopedisten van LogoPlus zijn lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Om hierbij ingeschreven te staan, dient de logopedist aan verschillende kwaliteitseisen te voldoen. Zo moet zij voldoende behandelingen per jaar geven en jaarlijks diverse cursussen, workshops en symposia volgen. 

Naast actieve deelname aan diverse kwaliteitskringen met andere logopedisten, nemen de logopedisten van LogoPlus ook deel aan de zorggroep voor logopedisten in Rotterdam, Zoloro, Logo_1200x497.pngmet als doel om samen met collega's op de hoogte te blijven van alle recente ontwikkelingen met betrekking tot het vakgebied in de regio Rotterdam en door te netwerken de beste zorg voor de patiënt te kunnen leveren.

Klik hier voor het Kwaliteitsjaarverslag van LogoPlus 2016. 

Plus voor bereikbaarheid

Al onze praktijkruimtes zijn modern ingericht en zijn prima bereikbaar, zowel met de auto als met het openbaar vervoer.

Op alle werkdagen kunt u bij ons terecht voor behandeling tussen 8:30 - 17:30 uur. Behandeling vroeg in de ochtend of in de avonduren is mogelijk in overleg. Voor meer informatie zijn wij uiteraard telefonisch bereikbaar en ook via het Contactformulier op deze website.

Plus voor samenwerken

Alle locaties van LogoPlus zijn gevestigd binnen multidisciplinaire centra, zo werken de logopedisten altijd nauw samen met de aanwezige disciplines. 

Klik hier voor de website van Gezondheidscentrum Alexander.

Klik hier voor de website van Gezondheidscentrum Rotterdam Noord.

Klik hier voor de website van de locatie Humanitas - Bergweg, een woonzorgcomplex in Rotterdam Noord.

Klik hier voor de website van ParamediPlus, een paramedisch gezondheidscentrum in Rotterdam Noord.

Medisch Centrum Terbregge. 

 

Binnen paramedisch centrum ParamediPlus, leveren onze logopedisten ook een actieve bijdrage aan Kindercentrum OctoPlus. Hier is multidisciplinaire diagnostiek en behandeling mogelijk bij kinderen. Meer informatie over dit intensieve samenwerkingsverband vindt u op de website www.paramediplus.nl/kindercentrum-octoplus.

Verder werkt LogoPlus op alle locaties ook samen met verschillende andere disciplines in de regio, zoals: huisartsen, kno-artsen, tandartsen, orthodontisten, fysiotherapeuten, kinderpsychologen, orthopedagogen, peuterspeelzalen, (basis)scholen, de Koninklijke Auris Groep, Rijndam Revalidatiecentrum, PPO Rotterdam, het Sint Fransiscus Gasthuis, het Erasmus MC en de andere ziekenhuizen. Ook is er een samenwerking met kinderdagverblijf met een Plus: “Dikkertje Dap”.

LogoPlus is sinds mei 2017 ook aangesloten bij SISA.IMG_20170529_151947.jpg

SISA is de afkorting voor: SamenwerkingsInstrument Sluitende Aanpak (maar ook voor SIgnaleren en SAmenwerken). SISA is een computersysteem met als doel er voor te zorgen dat instanties die betrokken zijn bij een kind eerder met elkaar gaan samenwerken. Zij kunnen sneller contact met elkaar opnemen en zo samen met ouders/verzorgers en eventueel het kind bespreken wie welke begeleiding biedt en hoe die begeleiding op elkaar afgestemd kan worden.

Soms ondervinden kinderen problemen bij het opgroeien. Als logopedisten komen wij vaak kinderen tegen die niet alleen op gebied van spraak en taal moeite hebben, maar ook op andere gebieden. Soms zijn de problemen dusdanig dat hulp van buitenaf nodig is. Om te voorkomen dat verschillende instanties langs elkaar heen werken rond hetzelfde kind werken wij met SISA.

Wat betekent SISA voor ouders/verzorgers?

Voor ouders/verzorgers verandert er helemaal niets. Ze blijven gewoon contact houden met de instanties waar ze bekend zijn. De logopedisten vinden het belangrijk om met deze instanties samen te werken. Samen met de ouders/verzorgers, kind en de andere betrokken instanties willen wij komen tot een zo goed mogelijke begeleiding. SISA helpt ouders, ons en de andere instanties om de betrokkenheid rondom een kind inzichtelijk te maken en snel met elkaar in contact te kunnen komen. Belangrijk om te weten is dat in SISA alleen komt te staan dat een kind logopedie bij onze praktijk volgt. Er staat geen inhoudelijke informatie over het kind of zijn ouders/verzorgers in.

SISA is geen openbaar systeem en is alleen inzichtelijk voor de organisaties die aangesloten zijn op SISA én hun betrokkenheid op het kind in SISA kenbaar hebben gemaakt. SISA is goed beveiligd. Dit moet volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Meer informatie over SISA is te vinden op:www.sisa.rotterdam.nl. Hier is tevens een voorlichtingsfilmpje voor ouders/verzorgers te vinden.

Logojpg.jpg

 

customLogo.jpg

 

 

 

www.facebook.com/LogoPlusRotterdam 

LogoPlus is nu ook te vinden op facebook.jpglike.jpg

© LogoPlus Rotterdam, alle rechten voorbehouden.