Lees hier het laatste nieuws!

Informatie over logopedie 

Taalontwikkeling en afasie

http://www.logopedie.nl/site/taal/ Informatie van de beroepsvereniging van logopedisten over 'taal'.

http://www.taalklas.nl/ Voor dit programma heb je een eigen inlogcode nodig. Het is bedoeld voor volwassenen die graag willen werken aan het verbeteren van hun taalvaardigheid. Ook is er informatie over rekenen, geld, opvoeding, gezondheid, geld en internet.

http://www.kindentaal.nl/ Website over taalintwikkeling bij baby's, peuters en kleuters.

http://www.ouders.nl/o_taal.htm Dit is een website waar ouders over alle leeftijden en alle problematieken hun vragen kunnen stellen die door andere ouders beantwoord worden.

http://www.onderwijsgek.nl Dit is een website gemaakt door een leerkracht over alles wat met het onderwijs te maken heeft. Je vindt hier veel downloads met oefeningen in de verschillende vakken. 

http://www.afasie.nl/new/?cat=afasie Website van de afasie vereniging Nederland. Hier vindt u informatie over afasie, hulpverlening, bijkomende problemen en waar u terecht kunt met uw vragen.

 

Meertaligheid

http://kindentaal.logopedie.nl/meertaligheid Op deze site vind je veel informatie over de taalontwikkeling wanneer een kind meerdere talen tegelijk leert. 

http://www.meertalig.2link.be/ Dit is een verzamelpagina met onder andere links naar oefeningen in verschillende talen en forums voor ouders.

http://heitenmem.nl/ Op deze pagina vind je informatie over meertalig opvoeden.

 

Spraak en stotteren

http://www.stotteren.net/ Website met praktische adviezen en therapie mogelijkheden voor de stotteraar.

http://www.demosthenes.nl/ Website voor iedereen die stottert of die meer wil weten over stotteren.

http://www.stotteren.nl/ Website bestemd voor kinderen, jongeren, volwassenen, ouders en leerkrachten die meer willen weten over stotteren.

 

Stem en ademhaling

http://www.logopedie.nl/site/stem/ Website van de beroepsvereniging voor logopedisten waar u informatie vindt over stem.

http://www.ieder1stem.nl/ Hier vindt u informatie over de werking van stem en stemproblemen.

http://www.rondjestem.nl/ Website met als doelgroep bedrijven, particulieren, logopedisten, artiesten, acteurs en kinderen die meer willen weten over de stem.

 

Slikken

http://www.logopedie.nl/site/slikken/ Website van de beroepsvereniging van logopedisten. Hier vindt u informatie over slikken en slikproblemen van baby's tot ouderen.

http://borstvoeding.startpagina.nl/ Pagina met  links naar alles wat u wilt weten over borstvoeding.

http://www.kenniscentrumprematuren.nl/ Deze website is opgericht om ouders van couveusekinderen te steunen in hun zoektocht naar antwoord op de vragen die zij hebben. Hier kunt u ook in contact komen met lotgenoten.

http://www.nvdietist.nl/ Website van de beroepsvereniging van diëtisten.

 

Afwijkende mondgewoonten

http://www.kno.nl/index.php/patienten-informatie/ Patiënteninformatie over bezoek aan de KNO-arts.

http://omft.info/wat-is-omft.html Uitleg over de logopedische behandeling bij afwijkende mondgewoonten en een afwijkende stand van het gebit

 

Gehoor

http://www.logopedie.nl/site/gehoor/ Website van de beroepsvereniging van logopedisten met informatie over het gehoor.

http://www.kinderhoortest.nl Mocht u twijfelen aan het gehoor van uw kind dan kunt u op deze website een korte gehoortest doen.  

http://www.kno.nl/index.php/patienten-informatie/oor/  Website over de Keel-, neus- en oorarts waar u informatie vindt over de werking van het gehoor en gehooronderzoek.  

http://www.hoorstichting.nl/ Website van de Nationale Hoorstichting die activiteiten organiseert en stimuleert op het gebied van voorlichting, preventie, revalidatie en onderzoek.

 

Leuke en leerzame sites voor kinderen

http://www.kinderplezier.com/ Online spelletjes spelen met bekende tv-karakters, zoals bumba, thomas de trein, K3 en Phineas en Ferb.

http://www.kidznet.nl/ Leuke spelletjes en games, zoals verhalen, liedjes, gedichten, puzzels, kleurplaten en nog veel meer.

http://www.digischool.nl/ Geschikt voor middelbare school scholieren. Je kunt hier alles terugvinden van belangrijke vakken, zoals aardrijkskunde, geschiedenis, informatica en ook Latijn.

http://antoinetteberns.nl/werkbladen.htm Een pagina vol met werkbladen voor taal, lezen, rekenen en allerlei leuke opdrachtjes.

http://leestrainer.nl/ Op deze website (linkerkant) kun je oefenen voor de Citotoets of de NIO-toets. Ook kun je verder oefenen wat je op school geleerd hebt (rechterkant). 

 

Organisaties

www.nvlf.nl 

www.zoloro.nl Logo_1200x497.png

www.zorgkaart4kids.nl button 1.png

www.kijkopontwikkeling.nllogo.png

www.paramediplus.nllogo paramediplus.jpg

www.fysiotherapieplus.nl 

www.dietistenpraktijkhrc.nl

 

LogoPlus, Logopedisch Centrum Rotterdam is ook te vinden op www.logopedist-info.nl.

 

LogoPlus is nu ook te vinden op facebook.jpglike.jpg

© LogoPlus Rotterdam, alle rechten voorbehouden.